آیا استفاده دوباره از تفاله قهوه بیخطره؟
نوشیدن قهوه خواص زیادی برای سلامتی داره، که مهمترینشون کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، سکته مغزی و قلبی و ابتلا به برخی از انواع سرطانها هست.
ممکنه تصور بشه که استفادهٔ دوباره از تفالههای قهوه خواص مشابهی داره و بیخطره؛ اما پزشکان زیادی با این کار مخالفند.
دانههای قهوه ترکیبی به نام کافستول (cafestol) و کاویول (kahweol) در خود دارند که باعث بالارفتن کلسترول خون میشه. این ترکیبات معمولا هنگام دمآوری انواع قهوهها به روشهایی که در آن از فیلتر کاغذی استفاده میشه(مثل روش تهیه قهوه با کمکس یا v60)، از قهوه جدا میشن اما روی تفالهاش باقی میمونن.
در تحقیقی مشخص شد شرکتکنندگانی که روزانه حدود ۷ گرم تفاله قهوه مصرف میکردند، پس از گذشت سه هفته، سطح کلسترولشون بهطور متوسط ۲۶ درجه بالاتر رفته.
در دستور تهیه برخی شیرینیها، سسها و مواد طعمدهنده به گوشت از تفاله قهوه استفاده میشه، درصورتیکه همیشه از تفالههای قهوه به این شکل استفاده نشه، مشکلی ایجاد نمیشه.
TebyanOnline