خواص و مزاج تخم ریحان در طب سنتی
مزاج آن معتدل است.
شربت لعابدار آن برای بهبود سرفههای خشک و نرمی گلو و حنجره توصیه میشود.
شربت تخم ریحان همچنین برای خنکی، لینت مزاج و بهبود وضعیت گوارش مناسب است.
برای رفع التهاب مجاری ادرار، مصرف تخم ریحان توصیه میشود.
تخم ریحان مقوی قلب و مغز (دل و دِماغ) است.
مقوی دهانه و بافت معده است و در دراز مدت موجب بهبود گوارش و کاهش برگشت غذا به مری یا ترشکردن میشود.
معتدلکننده مزاج و پادزهر برخی سموم بوده و در گذشته برای درمان سوزاک، اسهال خونی و اسهال مزمن به کار میرفته است.