سالم بمانید
سالم بمانید

سالم بمانید

حجامت

حجامت

نکات قابل توجّه

1- حجامت و انتقال خون:

برای بسیاری از بیماران و حتی پزشکان این سوال وجود دارد که با توجه به امکان اهدای خون از طریق سازمان انتقال خون چه نیازی به انجام حجامت است؟

 در پاسخ، باید به طور خلاصه گفت که بنا بر تحقیقات علمی، ثابت شده که محتویات خون حجامت با خون سـیـاهـرگی(که در انتقال خون از شخص گرفته می شود) متفاوت است و به زبان ساده، غلظت بیشتری دارد. لذا انتقال خون نمی تواند جایگزینی برای انجام حجامت باشد. (متاسفانه سازمان انتقال خون، بر اساس توجیهات غیر علمی از کسانی که حجامت کرده اند خون نمی گیرد؛ در حالیکه مسلّم است که خون افراد حجامت کرده برای تزریق به بیماران نیازمند، بسیار مناسب تر است).

2-  بر خلاف تصوّر عمومی، حجامت، درد چندانی ندارد؛ چرا که عمل بادکش باعث بی حسّی نسبی موضع حجامت می شود.

3- اگر حجامت با خراشهای ظریف و طبق اصــول علمی انجام شود، تقریباً هیچگاه جای آن روی پوست باقی نمی ماند(حتّی در بیماران دیابتی). 

4- میزان خون خروجی: مقدار خونی که از محلّ حجامت خارج می شود؛ بسته به مزاج و وضعیت جسمانی حجامت شونده، فصل و حتّی روز حجامت، متفاوت است و کم یا زیاد بودن آن تاثیر چندانی بر روند درمانی بیمار نمی گذارد.

5- تعداد دفعات خونگیری: این تعداد در هر فرد متفاوت است و به طور متوسط 6- 5 بار است؛ تعیین کردن این دفعات از قبل مثلاً سه بار خونگیری در هر بار حجامت کاری غیر علمی است. خونگیری معمولاً باید تا قطع خود به خود خونریزی یا روشن شدن رنگ خون ادامه پیدا کند.

6- حجامت در ماه مبارک رمضان: انجام حجامت در این ماه مبارک- و سایر ایّام روزه داری- به جهت امکان ایجاد ضعف در فرد، کراهت دارد؛ ضمن اینکه انجام حجامت با شکم گرسنه، باعث درمان بیماری هم نمی شود. در این ایّام، در صورت ضرورت، بهتر است حجامت بعد از افطار انجام شود.

7- اگر حجامت طبق ضوابط علمی مربوط انجام شود تقریباً هیچ عارضه ای برای بیمار ندارد.

8- انجام حجامت منحصر به بیماران نیست و افراد سالم نیز، از فواید آن بهره خواهند برد.

9- ممنوعیّت حجامت: به جز افراد معدودی که غلبه شدید بلغم دارند، سایرین منع خاصی در مورد حجامت ندارند. تشخیص مساله فوق به عهده پزشک است؛ اما اگر در حجامت های قبلی دچار غشوه حجامت یا ضعف شدید پس از آن شده اید؛ پزشک خود را در جریان بگذارید. برخی اهل فن معتقدند زنان باردار تا پایان ماه چهارم حاملگی(تشکیل کامل جنین) نباید حجامت کنند. افراد دچار مشکلات انعقادی مثل کمبود شدید پلاکت و هموفیلی نیز به دلیل احتمال ایجاد خـونـریـزی شـدید بـهتر است حـجامت نـکنند. کم خونی، تنها در صورتی که از انواع شدید آن باشد مانع انجام حجامت است. مصرف آسپرین، وارفارین، دی پریدامول و سایر رقیق کننده های خون، مانع انجام حجامت نیست.

 طب اسلامی-ایرانی

نظرات 1 + ارسال نظر
احمد شماع زاده دوشنبه 27 فروردین 1397 ساعت 12:42 https://independent.academia.edu/Shammazadeh

نکته ای که باید در آغاز مقاله بیاید (چنانکه در خلاصه مقاله ها نمایان شود) این است که نه به منظور کوچک کردن کار سازمان خود بگوییم: سازمان خون خوب شما را میگیرد، ولی حجامت پسمانده های خون شما را که در میان دو کتف شما قرار میگرند را و بیشتر پلاسما و اشغالهای به وجود آمده از دستگاه گردش خون هستند، میگیرند. به بیانی دیگر حجامت مانند بازکردن پیچ کارتر اتومبیل به منظور تعویض روغن موتور است ولی خونگیری مانند روغن خوب موتور را از بالای آن به وسیله ای برداریم.

دروود دروود دوروود ممنون ازاظهارنظرشما ازدیگر لینک ها هم دیدن فرمایید

امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.