مهمترین عوامل ایجاد کننده چاقی در بدن مخصوصا ناحیه شکم و پهلو
حذف وعده صبحانه
خوردن مواد غذایی با ارزش پایین غذایی به عنوان صبحانه
نداشتن تغذیه صحیح با حذف وعدههای غذایی
قرار گرفتن وعده شام بعنوان وعده اصلی
مصرف زیاد کربوهیدرات مانند نان و برنج
مصرف مایعات حاوی قند مانند نوشابه یا سدیم بالا مانند دوغ هنگام صرف غذا
احتمال تاثیر مسائل ژنتیک بر فرم بدن
سبک زندگی بیتحرک و کارهای پشت میز نشینی
کمبود خواب شبانه و شب بیداری تا دیر وقت
عدم نوشیدن آب کافی در طول روز و برهم خوردن تعادل آن با چربی
تغییرات هورمونی، بارداری و زایمان در بانوان
Manizhe fitness
پیامبر اکرم (ص):
هر گاه وارد شهری شدید از پیاز
آنجا بخورید؛زیرا با خوردن پیاز
آن شهر از امراض عمومی
آنجا در امان هستید.
:«وسائل الشیعه،ج۱۷،ح۱»
tebshia20
تبیان بررسی میکند:
سرو غذای حرام در رستورانهای تهران؛ چه کسی پاسخگوست؟ + فیلم
بخوانید و ببینید:
goo.gl/jtcTkL
TebyanOnline
پروتئینها
از لحاظ ارزش غذایی، پروتئین جوانه گندم همردیف با پروتئینهای حیوانی است. در مقایسه با پروتئین تخم مرغ، پروتئینهای جوانه گندم دارای تعادل نسبی مطلوبی از نظر اسیدهای آمینه برخوردار میباشد.
پروتئینهای جوانه گندم غنی از 17 اسید آمینه، به ویژه اسید آمینههای ضروری است که از اسیدهای آمینه ضروری آن میتوان به لیزین، متیونین، ترئونین اشاره کرد.
برخلاف گندم که از لحاظ اسید آمینه لیزین فقیر است، جوانه گندم در حدود 5.5- 6.5 درصد لیزین دارد که حدود 2 برابر بیشتر از لیزین گندم معمولی است.
فیبر
جوانه گندم دارای فیبر بالا و حدود 1 گرم فیبر در هر قاشق غذاخوری است.
رژیم غذایی سرشار از فیبر، در تنظیم عملکرد رودهها (به عنوان مثال کاهش یبوست) میتواند مفید باشد.
ویتامینها
جوانه گندم حاوی ریبوفلاوین، تیامین، ویتامین E و مواد معدنی مانند روی، مس، آهن و منیزیم است. جوانه گندم: تب بر، آرام بخش، ضد خشکی پوست است.
جوانه گندم غنی از ویتامینهای گروه B است که برای سوخت و ساز بدن وکاهش استرس مفید است.
مصرف جوانه گندم در دوره بارداری ممکن است سبب حفظ ریزمغذیهای ارزشمندی مثل آهن، فسفر، کلسیم، منیزیم و نیتروژن میشود.
چربیها
جوانه گندم حاوی روغن بالایی میباشد. روغن جوانه گندم منبع بسیار مفیدی از اسیدهای چرب اشباع نشده است.
به طور کلی انواع چربیهای موجود در روغن جوانه گندم، در مقایسه با چربیهایی مانند کره و یا گوشت، ارزشمندترهستند.
یکی دیگر از مزایای تغذیهای که در روغن جوانه گندم وجود دارد عدم وجود کلسترول است.
روغن استخراج شده از جوانه گندم منبع آلفا لینولنیک اسید، عامل ضد التهاب، تقویت سیستم ایمنی و محافظت در برابر بیماری قلبی است.
همچنین این روغن حاوی اسید اولئیک است، بنابراین بر چربی خون و سلامت قلب دارای اثرات مثبتی هستند.
خواص جوانه گندم
آگلوتنین جوانه گندم به عنوان ترکیب آنتی بادی تاثیرات مثبتی در جهت پیشگیری در برابر تشکیل تومور در بدن دارد میتواند به عنوان یک دارو مورد استفاده قرار گیرد.
تأثیر استفاده از جوانه گندم بر روی میزان کلسترول خون مورد بررسی قرار گرفته است و نشان داده شده که استفاده از جوانه گندم سبب کاهش چشمگیری در محتوای کلسترول خون میشود.
مصرف غلات به خصوص سبوس و جوانه گندم سبب کاهش خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی و عروقی میگردد.
اثرات محافظت کنندگی در برابر بیماری عضلانی توسط مکملهای رژیمی حاوی جوانه گندم نیزمورد بررسی قرار گرفته که استفاده از جوانه گندم حاوی آنتی اکسیدانت توکوفرول (ویتامین E) میتواند در پیشگیری و درمان ضعفهای عضلانی مفید واقع گردد.
نتیجهگیری
مطالعات نشان میدهد که استفاده از مکملهای غذایی مثل جوانه گندم به عنوان یک منبع ارزشمند و پروتئینی مؤثر در جهت افزایش رشد مورد توجه قرار گرفته است.
استفاده از جوانه گندم سبب کاهش در محتوای کلسترول خون گردیده است. در نتیجه سبب کاهش خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی و عروقی گردد.
همچنین اثرات محافظت کنندگی مکملهای رژیمی حاوی جوانه گندم در برابر بیماری عضلانی مورد بررسی قرار گرفته و مشخص گردیده که استفاده از جوانه گندم حاوی آنتی اکسیدان توکوفرول، میتواند درپیشگیری و درمان ضعفهای عضلانی مفید واقع گردد.
Manizhe fitness
نظر اسلام در مورد ناهار
یکی از مسائلی که در زندگی ما ایرانیان به اشتباه تجویز و رایج شده است.وبعضاً شنیده یا دیده می شود که، پزشکان تغذیه وغیره برای افراد چاق تجویزمی کنند. پرهیز از شام خوردن است، درحالی که در اسلام بهترین زمان برای خوردن غذا ، دو وعده در روز یکی در هنگام صبح و دیگری را درهنگام شام سفارش کرده اند .
حضرت رسول اکرم (ص) می فرمایند : شام را وا مگذارید، هرچند با خوردنیکدانه خرمای خشکیده ؛ هم که باشد. من بر امّت خویش از این بیم دارم، که از وا گذارن شام ؛ پیری ودرهم شکستگی زودرس به سراغشان آید؛ چرا که شام ،مایه نیرومندی پیر و جوان است.
امام جعفر صادق علیه السلام خطاب به فردى که از سوء هضم و درد معده شکایت داشت ضمن خواندن آیه فوق فرمودند:
« فقط اول روز و اول شب به تغذیه بپرداز و میان صبحانه و شام چیزى نخور که ما یه ی فساد بدن است. مگر گفته ى خدا را نشنیده اى که مى فرماید:
وَلَهُمْ رِزْقُهُمْ فِیهَا بُکْرَةً وَعَشِیًّا ؛ روزى آنان بامدادان و شامگاهان است (مریم/62)
بنابراین بر خلاف عادت امروز که ناهار تبدیل به اصلی ترین وعده غذایی مردم شده است، در تغذیه اسلامی غذا خوردن در اواسط روز جایگاهی نداشته برای سلامت مضر می باشد و باید به دو وعده غذا در شبانه روز اکتفا کرد.
صبحانه: مهم ترین وعده غذایی است که باید در ساعات اولیه روز مصرف شود و هر چه به ظهر نزدیکتر شود اثر معکوس خواهد داشت، یعنی به جای این که با گرمی و تری خود باعث خونسازی شود، با سردی و خشکی باعث غلظت خون خواهد شد و از نظر نوع غذای مصرفی در وعده صبحانه، عسل یا مربا (خانگی)،خامه (محلی) و یا غذاهای پختنی مثل کله پاچه، حلیم، آش و عدسی پیشنهاد میشود.
نهار: بدترین وعده غذایی است که متأسفانه در حال حاضر فقط طبق عادت خورده میشود و همان طور که در بالا گفته شد باعث غلظت خون هم مییشود و پیشنهاد میشود که اگر هم گرسنگی بر بدن عارض شد، در حد سد جوع یعنی فقط در حد رفع گرسنگی غذا صرف شود و نه بیشتر، اما در مورد نوع غذای ظهر بهتر است از مقداری سالاد و سیبزمینی و همین طور در روزهای دیگر هفته برای تنوع، ماست و در وعده ظهر ماست یا سالاد و سبزی حتماً گنجانده شود.در صورتی که مجبور به خوردن ناهار شدید، حتما بلافاصله پس از خوردن ناهار حداقل پانزده دقیقه دراز بکشید.
شام: طبق احادیث و روایات از خوابیدن با شکم گرسنه باید پرهیز کرد، اما خوابیدن با شکم پر هم تقبیح شده و طالب سلامتی باید حتما بین شام خوردن و خواب سه ساعت فاصله قرار دهد. بنابراین حد وسط گرسنگی و سیری باید در وعده شام مراعات شود و از مصرف غذاهای همراه با نان (سفید) و برنج و در کل نشاستهای باید پرهیز کرد.
شام خوب و سنگین در سر شب اشکال ندارد، اما در حد سیر شدن نه پر شدن!
بهترین ساعت برای صرف شام همان ساعات ابتدایی شب یا غروب است که هم مطابق با افطار ماه مبارک رمضان است و هم طبق حدیث «صُومُوا تَصِحّوا» یعنی روزه بگیرید تا سالم بمانید که برای سلامت جسم نیز بسیار مفید است.
اگر فردی خواهان سلامت جسم به همراه روح است باید بداند که تحمل مقدار کمی گرسنگی در روز هیچ ضربهای به سلامتی او نمیزند و بیماریهایی مثل زخم معده و سوء هاضمه و… در اثر گرسنگی شدید نیست.
یاد بگیریم که از ظرف غذای کوچک استفاده کنیم، چرا که از نظر روانشناسی اشتها را کمتر کرده و باعث میشود که کمتر میل به خوردن غذا داشته باشیم.
یاد بگیریم طبق فرامین و دستورات دینی و مذهبی غذا بخوریم، یعنی صرف غذا با ذکر بسم الله، ابتدای به خوردن با چشیدن مقداری نمک و ختم غذا به چشیدن مقدار کمی نمک و مصرف مقداری سکنجبین شربت شده، خصوصا پس از غداهای خشک و غیر آبکی. قابل ذکر است که جویدن هر لقمه ۲۰ بار عامل سلامتی و بالاتر از آن هر چه به ۴۰ نزدیک شود باعث لاغری در افراد چاق می شود.
در روایات آمده که خوردن صبحانه ، مستحب و خوردن ناهار مکروه و با شکم گرسنه خوابیدن نیز مکروه است ؛ چون غذایی که در صبح خورده می شود ، صرف کاتابولیسم و تولید انرژی و غذایی که در شب خرده می شود صرف فعالیت های آنابولیک و رشد و نمو می شود.از نظر علمی ثابت شده که ترک شام ، سبب پیری زود رس شده و عوارض فراوانی به دنبال دارد ، ولی ترک ناهار ، سبب سوختن چربی های مازاد بدن می شود و این نشان می دهد که روزه گرفتن خود یک برنامه صحیح غذایی بوده و یکی از ویژگی های بهداشت اسلامی این است که با ساده ترین دستورالعمل ها ، زندگی سالم و سرشار از موفقیت های معنوی و مادی را برای انسان برنامه ریزی کرده است.
آدینه املش