خواص شگفت انگیز مصرف خرما در ماه رمضان
خرما شاخص گلیسمی (GI) پایینی دارد، به این معنی که بهآرامی جذب و هضم میشود. بنابراین، انواع خرماها بهجای افزایش ناگهانی سطح گلوکز خون، یک منبع انرژی ثابت محسوب میشوند.
تقویت استخوانها
کاهش کلسترول
سرشار از مواد معدنی
رفع کم خونی
کاهش وزن و لاغری
حفظ سلامت قلب
متخصصین طب سنتی معتقدند که قرمه سبزی به علت داشتن آهن و فولات یک سلاح قوی در برابر «کمخونی» است!
قرمه سبزی حاوی ترکیباتی مانند آهن، روی، سلنیوم، منیزیم، کلسیم، فولات، فسفر، گوگرد و انواع ویتامین های D ، C و گروه ویتامین های B است!
معرفی شربت معده طبیعی
بعضی ها بدلیل پرخوری، بدخوری (هنوز غذای قبلی هضم نشده غذای مجدد) و غیر طبیعی خوری در امور هضم معده خلل ایجاد کرده و ضعف معده که نتیجه اش زخم معده (درد) و بعضا بالا آوردن اسید معده (ریفلاکس) است دچار می شوند.
که این افراد بجای درمان (اصلاح تغذیه) از شربت معده (آلومینیوم ام جی) یا قرص (رانیتیدین) استفاده می کنند و هر روز باید مصرف کنند، چون مسکن هستند.
پیشنهاد: این افراد می توانند
اولا- تغذیه خود را اصلاح کنند یعنی خوردن سرخ کردنی ها و غذاهای دیر هضم و مدام خوردن ممنوع و...
دوما- میتوانند چند قاشق عرق پونه کوهی با عسل یا چای پونه با شیرین کردن توسط عسل مشکل خود را حل کنند، حداقل با مصرف این یک ماه مبارک رمضان (دو وعده» افطار و سحر) مشکل آنها حل خواهد شد.
ضمنا این افراد مدتی ترشی نخورند.
با این روش از رفلاکس معده (ترش کردن معده) خلاص شوند.»
با رودل کردن کودکان در عید چه کنیم؟
رودل کردن رو برای سوءهاضمه که بیشتر هم بچهها باهاش درگیر هستن، به کار میبرن و علائمی مثل دلدرد، حالت تهوع، یبوست و تب داره.
4 نکته مهم از افطاری و سحری
افزون بر دستاوردهای معنوی ماه مبارک رمضان،نظم در غذا خوردن و زمان خوابیدن هم آثار مثبتی بر سلامت جسمانیمان دارد که اگر همراه با رعایت چند نکته مهم باشد، میتواند سلامت جسم و روان را باهم تضمین کند.
نکته اول: خوردن سحری و افطاری هر دو واجب است، ولی باید از پرخوری و درهمخوری بهشدت پرهیز کرد. از آنجایی که این روزها فاصله افطار تا سحر بسیار کوتاه است، توصیه میشود وعدههای غذایی همان دو وعده افطار و سحر باشد و شام میل نشود. افطاری هم سبک باشد و تا هنگام سحر هضم شود.
نکته دوم: افطار باید با یک نوشیدنی گرم و شیرین باز و غذای اصلی با فاصله نیمساعت پس از پیش غذا خورده شود.
نکته سوم: باید تعادل و تنوع در غذا را رعایت و از همه گروههای غذایی به میزان کافی استفاده کرد. همچنین از مصرف بیرویه مواد قندی، نوشیدنیهای شیرین و مواد چرب و سرخشده و شور پرهیز کرد، چون این خوراکیها سبب تحریک و تضعیف سیستم ایمنی بدن و چاقی میشود.
نکته چهارم: در فاصله بین افطار تا سحر باید به میزان لازم نوشیدنی مصرف کرد.برای این منظور شربت خاکشیر، تخم شربتی، اسفرزه و تخم ریحان به همراه کمی آبلیموی تازه یا شربت سکنجبین توصیه میشود.مصرف چای غلیظ و پررنگ نیز به علت ادرارآور بودن، بهویژه در سحر توصیه نمیشود.
دکتر زهرا نقیبی ( متخصص طب سنتی ایرانی)